De Klepperklumpkes van 't Walfort                                                     Aalten - Nederland
Home » Boerenbruiloft

2019- zondag 7 juli

Fietstocht en boerenbruiloft bij Vakantiepark De Twee Bruggen 💍👨‍🌾

Zondag 7 juli kunt u ervaren hoe er vroeger op het platteland getrouwd werd. Met een ouderwets gezellige boerenbruiloft laten leden van dansgroepen De Klepperklumpkes en De Vier Winden zien welke tradities er rond een trouwerij bestonden.

De middag begint met een fietstocht van ± 20 km door de prachtige omgeving van het vakantiepark. U kunt tussen 12.00 en 13.00 uur starten vanaf restaurant De Schoppe. Deelname aan de fietstocht is gratis. 🚲

Vanaf 14.30 uur wordt u, ook als u niet met de fietstocht meedoet, hartelijk ontvangen bij De Schoppe. Om 15.00 uur arriveert hier het bruidspaar met de trouwkoets en de ambtenaar van de boerenstand zal op ludieke wijze het bruidspaar in de boerenecht verbinden. Daarna klinkt er gezellige accordeonmuziek. De dansers van De Vier Winden en De Klepperklumpkes zullen uiteraard nog enkele dansen opvoeren en ook u kunt zich aan een dansje wagen. Om de feestvreugde nog meer te verhogen is ook het muzikale gezelschap Planica uitgenodigd. Zij spelen sfeervolle Oberkraïner- en Duitse volksmuziek.

Ondertussen wordt het Achterhoekse boerenbruiloftbuffet klaargezet. O.a. fietsebone met ui (snijboon met ui), naegelholt, geitenworst, speklappen, potdeurmekaere met stengels (stamppot raapstelen), gebakken aardappelen, en bruine bonen met spek en karnemelksaus zullen de bruiloftsgasten doen watertanden. Het buffet wordt afgesloten met een heerlijk dessert van vanille-ijs advokaat en boerenjongens. 🍽

De boerenbruiloft is gratis te bezoeken. De consumpties zijn voor eigen rekening.

De kosten voor het boerenbruiloftsbuffet zijn €22,50. Kinderen t/m 12 jaar betalen €11,25. Opgave voor het buffet kan t/m vrijdag 5 juli via Restaurant De Schoppe; 0543 - 565325 of door een mail te sturen naar actief@detweebruggen.nl o.v.v. aantal personen (volw/kind) en telnr.

U bent van harte uitgenodigd dit feest te bezoeken. 🙋‍♂️

2018 - zondag 2 september

De fietstocht en boerenbruiloft van 2017 was een groot succes. Niet in de laatste plaats om dat de boer tijdens de huwelijksvoltrekking op de knieën ging en zijn borerin voor het echie vroeg. Later in het jaar zijn ze echt in de echt verbonden. Het echtpaar ging echt paren en de echtgenoten hebben echt genoten. 

 

 

2017

Boerenbruiloftspaar gaat voor het echie!!!

Zondag 23 juli vond hèt evenement van de Vier Winden en de Klepperklumpkes plaats, de fietstocht en aansluitend de boerenbruiloft. Het was weer een prachtig en fotogeniek spektakel.
Plaats van handeling was 
D'N HEURNSEN TREF in AALTEN. 

 

De start van de fietstocht ging langs weerszijden van de grens over prachtige paden achter in de Achterhoek. In Holtwick konden de fietsers op adem komen en kregen een verfrissing aangeboden. 

 

Om 16.00 uur arriveerde het boerenbruidspaar in de trouwkoets getrokken door 2 paarden. Vervolgens voltrok boerenstandambtenaar Jan Oberink op ludieke wijze het paar in de 'boerenecht'. Daarna barstte het feest los. Muziekgroep 'Onder de Linden' verzorgde de muzikale omlijsting. Het feest werd afgesloten met een heerlijke boerenbruiloftsmaal.

 

Peter en Mariëlle vormde het boerenbruidspaar. Tot ieders verrassing ging Peter op de knieèn om zijn Marielle ten huwelijk te vragen maar dan voor het echie. Het 'JA' van Mariëlle werd met luid applaus begroet. Zo een goede hadden wij nog niet gehad.