De Klepperklumpkes van 't Walfort                                                     Aalten - Nederland
Home » Info

Info

Informatie dansgroep:   

De Klepperklumpkes van 't Walfort is een folkloristische dansgroep uit Aalten. De groep is opgericht op 10 mei 1954 met het doel om de Gelderse streekfolklore te bewaren voor het nageslacht. De leden van de groep zijn gekleed in originele Gelderse (Achterhoekse) klederdracht, zoals deze omstreeks 1900 werd gedragen. Het dansrepertoire bestaat uit plusminus 35 oude, meest Achterhoekse en Twentse dansen, die ook dateren uit die tijd.De meest bekende dansen zijn de Driekesman, Pot met bonen en de H├┤ksebarger, gedanst uiteraard op blank geschuurde klompen.

 

 

De groep verzorgt per jaar vele optredens in Nederland maar ook ver daar buiten. 
Zo is men een graag geziene gast op festivals o.a in Belgi├ź, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Slowakije, Spanje, Zweden en Zwitserland.

 

Joa, doar is maar enen Achterhook, den Geldersen den olden,

Het land woaran ik mien hart verpand,

dat wie'j bewaart als kostelijk pand,

woar wie'j altied van zult holden.


Lijkt het u leuk om eens mee te dansen, neem gerust contact op met ons secretariaat
 Marielle Hermes

06-23585422

 

 

Algemene informatie:

Aalten ligt verscholen in het groen van de Gelderse Achterhoek, in het oosten van Nederland. In de gemeente zijn plusminus 800 bedrijven gevestigd, waarvan ongeveer de helft uit industrie bestaat. Verder is er een groot verenigingsleven met vele muziekkorpsen, zanggroepen en sportverenigingen.

 

                                      Havezate (versterkt huis) het Walfort 

In het dorp wonen ruim 12500 inwoners, de hele gemeente telt ongeveer 28000 inwoners. In de gemeente ligt ook het rustieke stadje Bredevoort. Bredevoort is bekend als boekenstad door zijn vele boekwinkeltjes in het oude centrum. Jaarlijks worden er vele boekenmarkten gehouden.

 

Door de gemeentelijke herindeling behoort sinds 1 januari 2005 Dinxperlo ook tot de gemeente Aalten. 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb