De Klepperklumpkes van 't Walfort                                                     Aalten - Nederland
Home » Reisverslagen » Leitmar 2004

Leitmar 2004

Gepubliceerd op 30 oktober 2004 om 21:37

Reisverslag Leitmar 2004

Reisverslag weekend Leitmar 30 en 31 oktober 2004

 

Er is mij gevraagd een verslagje te maken van de reis naar Leitmar op 30 en 31 oktober jl Iedereen heeft zo z’n eigen herinneringen aan zo’n reis natuurlijk, maar ik zal proberen een zo volledig mogelijk verslag te maken. Als er een reisje gepland staat bij de kleppers dan zijn ze allemaal op tijd paraat, niks geen Aaltens kwartiertje iedereen wil op tijd in de bus zitten. Zaterdags ’s morgens om half negen was iedereen er dan ook en werden vlug de koffers in  het bagage ruim gestopt, daarna snel een plaatsje in de bus gezocht . Natuurlijk iedereen voor het raam, het leek warempel wel een schoolreisje.’ Een plaatsje in de bus zoeken was dit keer geen probleem want we hadden plek genoeg. Een 50 persoons bus voor maar 25 mensen dus je kon je nog es verzetten zoals dat heet. Meestal zitten de mensen wel zo’n beetje op de zelfde plek en ook achter in de bus zitten altijd eigenlijk de zelfde mensen en het duur dan meestal ook niet lang of er gaat er zich één verzetten en komt dan ook achter in zitten, wat natuurlijk heel gezellig is. 
Image

 
Deze keer was er ook nog wat te vieren want Dick en Wil waren 36 jaar getrouwd die dag en al bij het eerste kopje koffie kwamen ze met een lekker stuk kruidcake rond die Dick zelf gebakken  had. De tocht voer langs de Duitse autobahn en tijdens deze rit gingen de Ditzels ook nog met de fles rond om te trakteren wat erg gewaardeerd werd. Na de nodige tussenstops voor de p p pauzes (Peuk en plas pauze red.) waren we rond het middaguur in Leitmar. 

Daar kregen we een heerlijke kop snert (wat is er eigenlijk mis met een lekkere stamppot?)aangeboden met een lekker broodje, daarna bleek dat ze niet echt  een programma voor ons  hadden zodat we onder de deskundige leiding van Willem te Kolstee een mooie rondrit hebben gemaakt. Er zijn altijd van die mensen die niet zonder koffie kunnen dus werd er gestopt bij een gezellig keetje aan de water kant. Ze hadden daar zoveel bijzondere soorten koffie dat het wel erg moeilijk was om te kiezen, zo ging er eentje voor de koffie met eierlikeur en een nam de koffie mint,uiteraard wel met een flinke dot slagroom, voor de broodnodige calorieën. Dick Ditzel had nog geluk want die kreeg nog een cadeautje voor z’n trouwdag.  Zo even na vijven kwamen we dan weer terug bij de feestzaal en werden we ingedeeld bij de gastgezinnen, wij kwamen bij een bijzonder aardige familie. Hier bleek later dat er de vorige keer wel een heel bijzonder stel gelogeerd had, dit moesten wij maar eens proberen om te overtreffen, ik geloof niet dat ons dit gelukt is. Want het duo Dirk en Gert zijn niet te overtreffen. Na een heerlijke broodmaaltijd was het tijd om ons in ons kostuum te hijsen en naar de feestzaal te begeven. Ze hadden weer het zelfde plekje voor ons gereserveerd, je kon er je kont niet keren, maar ach ze zullen daar wel gedacht hebben die kleppers hangen toch meestal aan de bar. Omdat wij zulke vips zijn moesten wij twee maal optreden, en dat was natuurlijk een succes. Meest hilarisch was het optreden van onze dansleider toen hij affloot bij de verkeerde dans maar hij redde zich er weer wonderwel uit zoals altijd en wij lagen dubbel van het lachen. Het werd een gezellige avond en het werd al later en later maar we hadden geluk want we konden de klok een uurtje terug zetten toen we thuis kwamen, dus viel het al met al nog al mee. Hoewel het niet mee viel om de volgende morgen weer op tijd in de kerk te zijn . Na de nodige geestelijke voeding werd de kerk weer vliegensvlug omgebouwd en gingen de Duitsers al weer rond met het oh zo geestrijke vocht. Nu geloof ik dat dit aan een heleboel kleppers nog niet besteed was.  
Image Image
   
  

Na nog wat dansjes gemaakt te hebben op de tonen van een wel heel apart orkestje was het weer tijd om huiswaarts te keren. We gingen via een mooie route door het Sauerland weer terug richting Nederland, natuurlijk werd de inwendige mens niet vergeten en werd er gestopt bij een café waar ons een heerlijke maaltijd werd voorgezet. Je kon wel merken dat onze chauffeur daar al vaker was geweest en het moet gezegd worden het eten was voortreffelijk. Zo konden we met volle buikjes onze weg weer vervolgen. Het werd achter in de bus ook allengs gezelliger en kregen we ook nog gratis hand massage van Gert Obrink, met een heerlijke crème met een moeilijk woord. Afijn laten we het er maar op houden dat het erg gezellig was en zo kwam er dan weer een eind aan een leuk klepperweekend.

Geplaatst door Rianne Heinen


«   »

Maak een Gratis Website met JouwWeb